گچ ضد حریق

گچ در حال متحول کردن صنعت ساختمان سازی است. مقرون به صرفه بودن گچ ها همراه با کاهش عمده در مصرف منابع و نیازهای نگهداری، گچ را در ساخت و ساز اجباری کرده است. گچ ماده ای معجزه آسا است و یافتن ماده دیگری با خواصی مشابه گچ تقریبا غیرممکن است. از میان تمام مزایایی که گچ ارائه می کند، توانایی آن ها در مقاومت در برابر آتش و مقاومت در برابر حوادث آتش سوزی قابل توجه است. گچ ضد حریق یکی از محبوب ترین نوع گچ ها محسوب می شود.

این مقاله به جزئیات ترکیب شیمیایی گچ ضد حریق می پردازد و علم توانایی آن در ارائه مقاومت در برابر آتش را نشان می دهد. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خرید گچ ضد حریق بگیرید.

گچ ضد حریق

ترکیب شیمیایی گچ ضد حریق چیست؟

گچ ضد حریق همانند گچ میکرونیزه یک کانی سولفات نرم است که در بسترهای ضخیم در لایه های سنگ رسوبی رسوب می کند. ترکیب شیمیایی سنگ گچ CaSO4⋅ ۲H2O و فرمول آن سولفات کلسیم دی هیدرات است. مشاهده می شود که گچ دارای ۲ مول آب متبلور است. گچ ضد حریق حاوی ۷۹ درصد سولفات کلسیم به همراه ۲۱ درصد آب کریستالیزاسیون است. یا به عبارت دیگر حاوی سولفات کلسیم آبدار است که آب تا ۲۱ درصد وزن مولکولی گچ ضد حریق را تشکیل می دهد. وجود آب باعث می شود که گچ ماده ای غیر قابل احتراق باشد.

هنگامی که گچ گرم می شود، به دلیل تبخیر آب موجود در کانی گچ ضد حریق، آبگیری جزئی یا کامل رخ می دهد. برای تکمیل سخت، مولکول های آب را به طور کامل تبخیر می کنند یا به عبارت دیگر، مولکول را تا دمای بسیار بالا گرم می کنند و کاملاً آب می شود. سپس آن را آسیاب می‌کنند تا به صورت پودر ریز درآید و در کیسه‌های ۲۰ تا ۴۰ کیلوگرمی برای استفاده به عنوان گچ ضد حریق بسته‌بندی می‌شود. در محل ساخت و ساز، سپس با آب مخلوط می شود تا یک خمیر غلیظ برای استفاده ایجاد شود.

گچ ضد حریق چیست و چه کاربردی دارد

دلیل استفاده از گچ ضد حریق در ساختمان ها

آتش از زمان های بسیار قدیم به عنوان یک تهدید بزرگ برای مردم باقی مانده است. از زمانی که مردم شروع به ساختن خانه ها و فضاهای تجاری کردند و آن ها را به زیر شهرها و شهرک ها بردند، این چنین بود. این روزها آتش‌سوزی به عنوان یک تهدید بزرگ برای ساختمان‌ها باقی مانده است، جایی که ساختمان‌های بلند، هم برای مقاصد مسکونی و هم تجاری به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده‌اند. گچی که از سولفات کلسیم و آب کم‌آب ساخته می‌شود غیر قابل احتراق است و وقتی در ساختمان‌ها به‌عنوان گچ ضد حریق و یا تخته گچی استفاده می‌شود، مقاومت ساختمان در برابر آتش را افزایش می‌دهد.

به همین دلیل است که معمولاً مردم از گچ ضد حریق برای افزایش ظرفیت ساختمان ها برای مقاومت در برابر حوادث آتش سوزی و محافظت از آسیب های جانی و مالی داخل ساختمان استفاده می کنند.

چرا اقدامات احتیاطی آتش سوزی و استفاده از گچ ضد حریق مهم است؟

صنعت گچ اهمیت انجام اقدامات احتیاطی در برابر آتش سوزی را به دلایل زیر نشان می دهد:
برای سرکوب گسترش آتش و کاهش سرعت آن که در غیر این صورت می تواند منجر به آسیب فیزیکی به ساکنان یک ساختمان شود.
برای اطمینان از این که آتش به محله سرایت نمی کند زیرا آتش سوزی های بزرگ کشنده هستند و به اموال و جان افراد آسیب بیشتری می زنند. جهت دریافت لیست قیمت دیوار گچی پیش ساخته با مشاورین ما در تماس باشید.

برای اطمینان از ایمنی و امنیت پرسنل آتش نشانی درگیر در خاموش کردن آتش سوزی که ساختمان ها را برای آسیب رساندن به افراد و مواد درگیر می کند.

قیمت گچ ضد حریق

چگونه گچ ضد حریق باعث افزایش مقاومت ساختمان ها در برابر آتش می شود؟

در ساختمان‌ها، دولت‌ها دو راه متفاوت را برای مهار آتش و افزایش مقاومت ساختمان‌ها در برابر آتش اتخاذ می‌کنند. یکی مکانیسم‌های غیرفعال است که در آن استفاده از سیستم‌ها، مواد و اصلاح طرح به گونه‌ای که بتواند در برابر آتش مقاومت کند را توصیه می‌کند. یکی دیگر از مکانیسم‌های سرکوب فعال برای خاموش کردن آتش است که پس از وقوع آتش‌سوزی اتفاق می‌افتد. این در مورد استفاده از مواد خاموش کننده، و آبپاش برای خاموش کردن آتش پس از گسترش است.

گچ ضد حریق یک سیستم اطفاء حریق غیرفعال متداول است و در صنعت ساختمان سازی شناخته شده است. تخته های گچی و دیوارهای خشک گچی به مقاومت در برابر آتش ارائه شده توسط گچ های ضد حریق می افزایند. هنگامی که گچ های ضد حریق در معرض آتش قرار می گیرند، گرمای حاصل از آتش، آب کریستالی را مشتعل می کند و آن را به بخار تبدیل می کند. انرژی گرمایی تولید شده از حادثه آتش سوزی در این فرآیند تبخیر استفاده می شود. تا زمانی که آب کافی در دیوار گچکاری شده وجود داشته باشد این امر ادامه می یابد. شایان ذکر است، بررسی‌ها نشان می‌دهد که گچ‌های ضد حریق تا زمانی که دما در هنگام آتش‌سوزی به ۱۲۰۰ درجه سانتی‌گراد برسد، بی‌اثر می‌مانند.

ادامه

تا آن زمان، آب متبلور که از نظر شیمیایی با سولفات کلسیم در گچ ضد حریق ترکیب می شود، به تدریج تبخیر می شود. این فرآیند کلسیناسیون نامیده می شود.

به طور کلی، زمانی ایجاد می شود که گچ ضد حریق یا تخته های گچی به طور مداوم در معرض آتش برای مدت زمان طولانی تری قرار گیرند. این فرآیند از نقطه ای از گچ که آتش گرفته آغاز می شود و تا انتهای گچ ضد حریق ادامه می یابد. این کار تا زمانی ادامه می یابد که در دیوار گچ کاری شده مواد کلسینه نشده وجود داشته باشد. در ابتدا این کار سریع و خود به خود است در حالی که سرعت آن کاهش می یابد زیرا ضخامت گچ پس از کلسینه شدن افزایش می یابد. در طی این فرآیند تکلیس گچ، دمای طرف دیگر گچ در حدود ۱۰۰ درجه سانتیگراد پایین است. این بدان معنی است که تا زمانی که مواد کلسینه نشده یا گچ ضد حریق قابل کلسینه وجود داشته باشد، دما از ۱۰۰ درجه سانتیگراد تجاوز نمی کند و آتش با سرعت کمتری پیش می رود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *