قیمت پودر کائولن

در اصل، کائولن از کائولینیت، یک ماده معدنی طبقه بندی شده به عنوان آلومینو سیلیکات تولید می شود. از آن جایی که در چین کشف شد، اغلب به عنوان خاک رس چینی نیز شناخته می شود. علاوه بر این، کائولن اصطلاحی است که برای توصیف کانی‌های رسی معمولی با درصد بالایی از کائولینیت استفاده می‌شود.همان طور که گفتیم اصطلاح “کائولن” از کلمه چینی گرفته شده است، که اشاره به تپه ای در جنوب شرقی چین دارد که در آن خاک رس پیدا شد و در ابتدا مورد استفاده قرار گرفت. در قرن هفتم و هشتم، چینی ها اولین کسانی بودند که از کائولن برای ساختن چینی استفاده کردند. ما در این مقاله قصد داریم درباره قیمت پودر کائولن و کاربردهای آن صحبت کنیم تا شما بتوانید بیشتر با این ماده کاربردی و به ظاهر معمولی آشنا شوید پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

قیمت پودر کائولن

پودر کائولن چیست ؟

قبل از هر چیزی بهتر است ابتدا با این ماده آشنا شویم تا بتوانیم شناخت درستی از آن داشته باشیم. کائولن از نظر صنعتی به رس هایی که دارای مقدار قابل توجهی کائولینیت باشند اطلاق می گردد. از نظر کانی شناسی کائولن جز گروهی از کانی های سیلیکات های آلومینیوم هیدراته است و شامل کائولینیت، دیکیت، ناکریت، هالویزیت، متاهالویزیت و خاک نسوز می باشد. کائولینیت ماده ای است که در حالت خالص به رنگ سفید و یا خاکستری متمایل به زرد و به صورت خاک رس بسیار نرم و ظریفی است که در اثر فشردن بین انگشتان خرد و پودر می شود.

به آسانی در آب پراکنده می شود و نفوذ ناپذیر است و در حالت خشک مقدار زیادی آب از دست می دهد اما منبسط نمی شود. خمیر آن با آب شکل پذیر است و با پختن شکل و رنگ آن تغییر نمی کند. هنگام پخت به شدت منقبض می شود و رفتار آن با تغییر دما بسیار قابل توجه است. چسبندگی یکی دیگر از خواص مهم فیزیکی کائولن است زیرا این ویژگی با درجه خلوص آن نسبت مستقیم دارد. یعنی هر چه درجه و میزان چسبندگی در کائولن بیشتر باشد به همان نسبت درجه خلوص آن نیز افزایش می یابد. قیمت پودر کائولن و پودر سنگ با توجه به درجه خلوص و کیفیت آن می تواند متفاوت باشد.

قیمت پودر Kaolin

ویژگی ها و مشخصات پودر کائولن

میزان آلومینای آن ۳۹/۵ درصد و سیلیس ۴۶/۵ درصد و آب ۱۴ درصد می باشد. معمولا کائولینیت همراه با CaO، Na2O، MgO، K2O، TiO2 و میکا و فلدسپات های تخریب نشده و ترکیبات محتوی کربنات ها و یا مواد آلی می باشد. اکسید آهن رنگ کائولین را قرمز رنگ می کند. کائولن در اثر هوا رنگ خود را از دست داده و قهوه ای رنگ می شود. کائولینیت در گستره وسیعی از تغییرات pH تغییر نمی کند ولی در اسید سولفوریک غلیظ حل شده و ژل سیلیسی ایجاد می شود. گداخته آن نیز در هیدروکلریک اسید حل می شود.

کائولینیت در دمای ۸۰۰ درجه سانتی گراد تمام مولکول های آب خود را از دست می دهد و یک کانی به شکل نیمه بلورین به نام متاکائولن به وجود می آید. اگر کائولن آن قدر حرارت ببیند تا پیوندش بشکند Al2O3 و SiO2 به دست خواهد آمد که به آن مولیت و شاموت می گویند که این ترکیبات در تولید آجرنسوز به کار می روند.

بهترین کائولن ها نیز ناخالصی دارند و باید با تغلیظ کردن، قلیایی های آن را به کمتر از ۱/۵ درصد رساند. وجود ترکیبات آهن دار و سنگ های ولکانیک آندزیتی و بازالتی و فلدسپات های دگرگون شده باعث کاهش کیفیت کائولن می شود. سولفات کلسیم (گچ) نیز از ناخالصی های کائولن محسوب می شود و باعث می شود نقطه ذوب آن کاهش یابد. نقطه گداز بالا، ظرفیت کم آب و پایداری در برابر دمای بالا سبب می شود تا کائولن ماده ای مهم در بین خاک های رس نسوز به شمار آید. بهترین قیمت پودر کائولین و قیمت پودر سنگ قالب گیری مناسب و مقروت به صرفه است به همین دلیل در صنایع مختلفی از این ماده استفاده می شود.

پودر کائولن

کاربرهای پودر کائولن

این ترکیب شیمیایی در صنایع بسیار فراوانی کاربرد دارد. این روزها بازار خرید و فروش کائولن در کشور رواج بسیار بالایی پیدا کرده است. در این قسمت از مطلب به برخی از کاربردهای این ماده شیمیایی پرکاربرد می پردازیم.این ترکیب معدنی دارای خواص بسیار ویژه ای می باشد. همین امر موجب شده تا آن را به عنوان یک ماده اولیه جهت تولید در برخی از صنایع مبدل کند.

۱. استفاده اصلی پودر کائولن جهت تولید کاغذ می باشد. استفاده از این ماده معدنی سبب براق شدن تعدادی از درجه های کاغذ روکش می گردد.

۲. این ماده به علت قابلیت های تسریع و ایجاد در انعقاد خون، در بازار شناخته خواهد شد.

۳. در صنایع گوناگونی همچون کاشی و سرامیک جهت استحکام نمودن فرآورده در برابر صیقل دادن، دما و خشکی استفاده می شود.

۴. جهت تولید خمیر دندان به وفور استفاده می شود.

۵. در لامپ های رشته ای از کائولن به عنوان یک ماده بسیار مناسب جهت پخش نور استفاده می کنند.

۶. در صنایع لوازم آرایشی و بهداشتی نیز از پودر کائولن استفاده می گردد.

۷. در تولید برخی از کرم ها ( محافظ پوست) کاربرد دارد.

۸. در صنایع رنگ و رزین جهت ساخت رنگدانه های سفید به کار گرفته می شود.

۹. در صنایع رنگرزی جهت گسترش ماده ای به نام تیتانیوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

۱۰. در صنایع کشاورزی ارگانیک، از این ماده معدنی به عنوان اسپری جهت جلوگیری نمودن از آسیب حشرات مورد استفاده قرار می گیرد. ناگفته نماند استفاده از این ماده مانع از سوختن سیب در مقابل خورشید می شود.

۱۱. در صنایع دارویی جهت تولید انواع داروهای تسکین درد معده، داروهای ضد اسهال، پمادهای مسکن درد، داروهای روده مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۲. جهت تولید صابون و ماسک صورت استفاده می شود.

۱۳. به عنوان یک ماده بسیار مناسب جاذب در صنعت تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۴. در ساخت کفپوش های پلاستیکی از پودر کائولن استفاده می شود.

Kaolin powder

قیمت پودر کائولین

قیمت پودر کائولن بر اساس گرید آن متفاوت است و شما می توانید بر اساس نیاز خودتان انواع آن را در بسته بندی های مختلف به صورت حضوری یا اینترنتی خریداری کنید.

۴ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *