قیمت شن

شن در واقع جزء مصالح ارزان قیمت در صنعت ساخت و ساز می باشد. کسب اطلاعات کاربردی درباره قیمت شن و انواع آن می تواند به شما کمک کند تا بیشتر و بهتر با این مصالح پرکاربرد آشنا شوید. در واقع جالب است بدانید که شن ها از لحاظ شکل ظاهری، دانه بندی و ترکیبات شیمیایی به دسته بندی های مختلفی تبدیل می شوند که ما در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را هنگام خرید بگیرید.

قیمت شن

شن چیست ؟

قبل از هر چیزی بهتر است ابتدا به معرفی مفاهیم شن بپردازیم. شن یکی از انواع سنگدانه های پرکاربرد در پروژه های مهندسی است. بر اساس استاندارد های بین المللی سنگدانه هایی با ابعاد بین ۲ تا ۶۳ میلی متر به عنوان شن در نظر گرفته می شوند. شن ها معمولا در ساخت بتن، آسفالت، اجرای بستر، زیر سازی، روسازی، پرکردن فضاهای خالی، زهکشی، فیلتراسیون و پوشش بام مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است که هنگامی که شن ها دارای منشأ آبرفتی یا رودخانه ای باشند عموماً به شکل گرد بوده و اگر از معدن استخراج و سپس شکسته شده باشد حالتی تیز گوشه خواهد داشت. قیمت شن همانند قیمت ماسه بادی با توجه به انواع آن و کاربردهایی که دارد متفاوت است.

شن چیست

انواع شن مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی

در صنعت ساختمان سازی از شن استفاده های زیادی می شود و همین کاربردهای متنوع عاملی برای وجود انواع مختلفی از این نوع مصالح می باشد که در این بخش به معرفی آن ها می پردازیم:

شن طبیعی

شن های طبیعی از بستر رودخانه، آبرفت ها و مخروطه افکنه ها به دست می آیند و پس از شسته شدن، در مصارف گوناگون از جمله ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. شکل شن های طبیعی معمولا گرد و صیقلی می باشد. همین ویژگی سبب شده تا دانه ها به راحتی بر روی یکدیگر بلغزند و به خوبی حجم قالب را پر کنند.

جنس مواد تشکیل دهنده شن های طبیعی قابل کنترل و یکسان نیست بلکه از مواد گوناگون و بسیار متنوعی تشکیل شده است. عمده مواد سازنده این نوع شن ها، دی اکسید سیلیکون می باشد که به شکل کوارتز است و در آب حل نمی شود. این دانه ها و مواد سازنده شن در واقع از خرد شدن سنگ هایی که در طبیعت موجود می باشند، توسط عواملی چون باد، آب و دما حاصل می گردند. این نوع شن ها معمولاً در رنگ های قرمز و نارنجی موجود می باشند. قیمت شن طبیعی به عوامل مختلفی از جمله دانه بندی و جنس آن بستگی دارد.

شن مصنوعی

به طورکلی می توان گفت که شن و ماسه های مصنوعی معمولاً از خرد شدن سنگ های گرانیت یا بازالت طی سه مرحله خرد کردن تولید می شوند و جایگزین مناسبی برای شن و ماسه های رودخانه ای می باشند. این شن و ماسه ها در کارخانه های تولید شن و ماسه و توسط دستگاه های مختلف سنگ شکن و… تولید می شوند. همچنین از یک نگاه دیگر می توان شن های مصنوعی را در بخش های کوچک تری نیز بررسی کرد که این نوع از مصالح شامل شن مصنوعی شکسته می باشد. قیمت شن مصنوعی نسبت به قیمت شن طبیعی با توجه به نوع تولید آن متفاوت است.

شن مصنوعی شکسته

این نوع شن از خرد شدن سنگ های سخت به وجود می آید. سنگ دانه های این نوع شن دارای گوشه های تیز است و مصارف صنعتی بسیاری دارد. همچنین لازم به ذکر است که خود این شن های شکسته نیز به انواع شکسته های نخودی و بادامی تقسیم می شوند. قیمت شن مصنوعی شکسته همانند قیمت ماسه شسته نیز با توجه به نوع آن تعیین می شود.

شن رودخانه ای

شن رودخانه ای همان طور که از نام آن مشخص است از رودخانه ها به دست می آیند و کیفیت بسیار بالاتری به نسبت شن های به دست آمده از گودال ها دارند. رنگ آن ها معمولاً سفید تا خاکستری است. شکل ظاهری آن ها کاملاً گرد و بدون زاویه است؛ بنابراین با توجه به همین ویژگی های مطرح شده از این نوع شن در گچ کاری استفاده می شود. قیمت هر نوع شن براساس کاربردی که دارد دسته بندی می شود بنابراین نمی توان قیمت شن را به طور دقیق مطرح کرد.

قیمت شن و ماسه

انواع شن براساس شکل دانه ها

شن نخودی

شن های گرد یا نخودی دارای سطحی صاف و صیقلی می باشند که به نام شن گرد نیز معروف می باشند. رنگ های این نوع شن اغلب خنثی است و شامل رنگ های قهوه ای و طوسی می باشد. اندازه شن های نخودی در حدود ۹ میلی متر می باشد. از شن های نخودی در زیباسازی باغچه ها و پشتیبانی بستر لوله ها و زهکشی ها استفاده می شود. قیمت شن نخودی به عواملی از جمله اندازه و کاربرد بستگی دارد.

شن بادامی

اندازه های شن بادامی در حدود ۹ تا ۱۰۰ میلی متر متغیر است. انواع شن های بادامی اغلب در رنگ های سفید و طوسی موجود می باشند. از شن های بادامی بیشتر در پروژه های زیر زمینی به عنوان لایه زیرین بتن استفاده می شود. همچنین انواع شن های بادامی کاربرد دکوراتیو نیز دارند و در پیاده روها و فضاسازی پارک ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به قیمت شن که بسیار مناسب و اقتصادی است می توان از آن ها در کاربردهای مختلف استفاده کرد.

شن سوزنی

طول شن های سوزنی سه برابر ضخامت آن ها می باشد. از این نوع شن ها در بتن سازی استفاده نمی شود، زیرا سبب کاهش کارایی بتن و افزایش نیاز به آب برای اختلاط می شود. همچنین تراکم پذیری بتن، مقاومت و پایایی آن را کاهش می دهد.

شن رنگی

شن های رنگی معمولا در اندازه های ریز عدسی، متوسط نخودی و درشت بادامی تولید می شوند. این نوع شن معمولا کاربرد دکوراتیو دارد و برای زیبا کردن محیط استفاده می شود.

افرادی که به پرورش گل و گیاه علاقه دارند، معمولا از شن های رنگی برای تزیین گلدان ها و باغچه های خود استفاده می کنند. یکی دیگر از کاربردهای شن رنگی در محوطه سازی فضای پارک ها و خیابان ها می باشد. شما می توانید با توجه به سلیقه خود از این شن ها در موارد مختلفی بهره مند شوید زیرا قیمت شن رنگی مناسب و مقرون به صرفه می باشد.

شن پولکی

ضخامت این نوع شن کوچک تر از ابعاد دیگر آن می باشد. به همین دلیل به شکل پولکی دیده می شود. شن های پولکی نیز همانند شن های سوزنی برای ساخت بتن مفید نمی باشند. بهترین قیمت شن و قیمت مصالح ساختمانی را از مجموعه ما دریافت نمایید.

لیست قیمت شن

قیمت شن

قیمت شن به نوع (طبیعی، شکسته، شسته، نخودی، بادامی و …) و فاصله حمل بستگی دارد. قیمت این سنگدانه‌ها متغیر است و با توجه به مصوبات سازمان صنعت، معدن و تجارت تعیین می‌شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت شن و همچنین قیمت سنگ دانه بندی با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *